WESTLINEFASHION´s LINEDANCE

LINEDANCE

Vad är då Linedance !

Här erbjuds Du att få tillgång till att Lära dig Dansa Linedance.

Linedance

är en dansform där man INTE behöver någon danspartner. Dansarna står på rader, därav namnet Linedance.

Varje dans består av fasta stegkombinationer, tex, shuffle, hitch , hook, shassé, osv) som upprepas under dansens gång. En del stegkombinationer innehåller vändningar som gör att dansarna byter riktning inför nästa serie steg. Danserna blir på så sätt oftast 1, 2 eller 4 väggsdanser. Idag finns det över 30000 koreograferade danser. Alla har sitt eget namn som dansarna lär sig utantill. Nya danser tillkommer hela tiden över hela världen.

Linedance

är en av de mest allsidiga dansformer som finns, med danssteg inlånade från alla de dansstilar vi har i världen, såsom rumba, cha cha, salsa, vals, rock´n´roll, hip-hop ,funky, quickstepp,tango,hambo osv.

Musiken har främst varit en modern rockig country och western stil, men under de senaste åren har många linedance – koreografer skapat danser till modernare musik.

Tempot i danserna varierar, från lugna och svävande valser till svettiga rocklåtar.

Linedance finns på alla nivåer.

Allt från den glada dansamatören till elit nivå, med tävlingar i SM, EM och VM.. Man kan stanna på samma nivå hur länge man vill eftersom det ständigt tillkommer nya danser. LINEDANCE passar HELA FAMILJEN, från den unge till den glada pensionären !!

Vi stärker ben och rygg,
får en bra konditionsträning och bättrar på balansen i kroppen. Det finns tecken på att Linedance tom kan förebygga benskörhet, Studien pågår vid idrottsmedicinska enheten på Umeå Universitetssjukhus.

Det sägs att Linedance har sina rötter från gruvorna och skördefesterna i USA. Först som en form av pausgympa och senare som ett sätt att umgås och piffa upp vardagen. Dagens dans fick ett uppsving på 1970 – talet med John Travoltas ”Saturday Night Fever”. Linedancen kom till Sverige i början av 1990-talet.

Tips Tips Tips Tips Tips Tips Tips

LÅT ER NÄSTA FEST GÅ I BÄSTA WESTERNSTILEN.

Hyr oss Vi kommer till ert företag/förening/ Fest/Evenemang etc..

För en uppvisning

eller varför inte att ha riktigt kul

Och lär er ett par danser!!

Ring eller mejla!!